День дитячої книги

2017-04-03

/Files/photogallery/1359/SAM_0390.JPG

Дитинство — це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини — найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль в житті дитини.


Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради з дитячої книги. Відзначається щороку за рішенням ЮНЕСКО (починаючи з 1967) 2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

В Нікопольській бібліотеці до Міжнародного Дня дитячої книги провели свято «Подорож у Книгограй».Дітей ознайомили з історією народження її Величності Книги.А ще їм цікаво було дізнатися, що бібліотека в Стародавньому світі називалась красиво – «Аптека душі» або «Притулок мудрості». Що у минулому цінні книги зберігалися в монастирях, їх приковували довжелезними ланцюгами до столів та полиць.
Найменшою книгою в світі є «Кобзар», створена вона українським майстром Седристим. У книжці 12 сторінок і на кожній по 8 віршованих рядків. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна кінчиком загостреної волосини. Зшита книжка павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.
Найбільша книга вийшла у світ у минуло столітті у 1832 році в Лондоні, її висота – 5,7м, а ширина – 2,7 м. Розмір букв 15 см.

До уваги дітей були презентовані книжкові виставки нових надходжень дитячої літератури «Прочитайте залюбки, ось вам новенькі книжки», «Нові книги, нові зустрічі». А також проведено бібліографічний огляд представленої літератури на виставках.

З юними книголюбами провели літературознавчу вікторину по казках відомих авторів, пригадали головних героїв казок, подивилися по відеоролику казку Андерсена «Огниво».

Хочеться назвати найактивніших читачів нашої бібліотеки: Гарькуша Максим(1кл.), Жадан Даша, Жадан Саша(2кл), Гарькуша Артем(3кл), Радько Рома(4кл), Шеремет Богдан(6кл), Саннікова Ксенія, Бондаренко Аня(7кл), Зайцев Максим(8кл). Ці учні кожного тижня приходять до бібліотеки за цікавою книгою.

Любі діти, бережіть книги, нехай вони супроводжують вас протягом всього життя. І нехай назавжди залишаться вашими вірними друзями і порадниками.

Кiлькiсть переглядiв: 778

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.