• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • « Наше диво калинове , кохана українська мово ! »

« Наше диво калинове , кохана українська мово ! »

2017-02-21

/Files/photogallery/1353/Мова.JPG

Ти велична і проста.

Ти стара і вічно молода.

Ти могутня , рідна мово !

Мова – пісня колискова.

Мова – матері уста.

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. З 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови читачів ЦРБ зібрали зав. сектору обслуговування аб№1 Мандрика Т.О. та в. о. директора КЗ «Барвінківська ЦБС» Черняк Л.С. у читальному залі,де було запропоновано бібліотечний урок: « Наше диво калинове , кохана українська мово!».

Під час заходу було проведено бліц - опитування , показано відео з нагоди Дня рідної мови, прослухали бібліографічний огляд книжкової виставки «Наше диво калинове , кохана українська мово!»

Дорогі читачі ! Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї,захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!

Запрошуємо Вас до ЦРБ ознайомитись з книжковою виставкою «Наше диво калинове , кохана українська мово!», яка знаходиться на аб№1. Чекаємо Вас!!!

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.