Музика вальсу

2016-12-07

Музика вальсу

Музика вальсу

Музика буває,як весняний вітер

То тихенько заколише в яблуневім цвіті…

ВАЛЬС ,ВАЛЬС, ВАЛЬС…

Історичний екскурс, який відбувся в Центральній районній бібліотеці, був особливим. Мова йшла про вальс.

Працівники бібліотеки Коршенко Н.К. та Романова Н.Г. перенесли членів клубу «Золота пора» у музичну столицю Європи. Запрошені дізналися проте, що головні художні скарби країни зібрані у Відні. Щоб перелічити всі скарби потрібно багато часу, але гості нашого заходу почули про основні з них, котрими пишається Європа і наша країна.

Далі була розмова про історію вальсу, який веде своє походження від народних танців Австрії, Німеччини, Чехії. Мабуть, не було і немає іншого танцю, який би так поширився і не набув такого індивідуального вигляду в різних композиторів. Він виник на сільській вулиці і міському майдані, і існує вже три тисячоліття – і не постарів. За цей час з’явилось багато нових танців. Одні залишились, інші відішли в минуле, але він збагачувався тим,що йому давала кожна епоха, кожний новий час. Щось є в цьому танці таке надзвичайне, що підкорює собі зовсім різних людей, людей різних епох, різних національностей.

Скрізь, де танцюють, - від простого шкільного вечора до парадного дипломатичного прийому – неодмінно танцюють вальс, він став символом юності, весни, любові, ніжності, світлих життєвих мрій.

А наші постійні читачі та члени клубу Лазебний А.І. та Кулікова Г.Я. приймали активну участь і дарували всім присутнім пісні та вірші про вальс.

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.