Звідки ви, рум’яні пиріжки?

2016-11-02

Свято пиріжків

В остання роки спостерігається значне підвищення інтересу українців до своїх першовитоків, своєї історії, культури. Сьогодні як і у всі часи, важливе місце в житті народу займають традиції, вірування та національні страви.

З давніх часів і наші предки готувалися до великих народних свят з великою повагою та старанністю. Жодне свято не обходилося без пирогів та пиріжків. І для членів клубу «Золота пора» Барвінківської Центральної районної бібліотеки підготували свято пиріжків під назвою «Печений та смажений – дуже поважний».

Розпочали свято з історії виникнення пиріжків, отримали повне уявлення про те, які пироги пекли наші предки, як вони готувалися і як подавалися та довідалися хто й коли вирішив «сховати» у маленький шматочок тіста соковиту начинку.

Переглянули мультимедійну презентацію про те, що пиріжки бувають відкриті, закриті, круглі, низькі і високі, з одним видом фаршу і багатошарові, весільні курники, прикрашені фігурками з тіста, кулеб’яки, розтягаї, ватрушки та багато інших видів. Присутні поділилися своїми рецептами та особливими секретами приготування пиріжків.

Наше нетрадиційне свято завершилося смачною дегустацією найрізноманітніших домашніх печених пиріжків.

Кiлькiсть переглядiв: 288

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.